novosti Novosti

14.08.2023

Dečiji program na Gradić festu!

Predstave za decu, plesni performansi i radionice tradicionalno su deo programa Festivala uličnih svirača. I ove godine program Gradić festa sadrži aktove koji su ciljano usmereni da pruže užitak najmlađim posetiocima festivala. Ti aktovi su:

  1. Kreativni Pogon

Kreativni Pogon je udruženje građana čija je oblast delovanja kultura, inkluzija i obrazovanje, a glavni cilj unapređenje kulture i umetnosti kao i razvoj, podrška i unapređenje položaja mladih i dece kroz umetničke, pedagoške i društvene vrednosti cirkusa. Škola cirkusa je mesto gde je svako dete podjednako važno i svakome se pruža prilika da, u skladu sa svojim mogućnostima napreduje.

2. L’uomo Orchestra partenopeo – Michele Roscica

Michele Roscica je muzičar i bluz pevač rođen u Napulju 1960. godine.

Od 1994. godine posvećen je uličnoj umetnosti pripovedanja, praveći sopstvenu lutkarsku predstavu lutajući ulicama Italije i Evrope, donoseći publici ‘guaratelle’ (Avantura Pulčinele).

3. Teatro Viaggiante – „La Famiglia Mirabella“

La Famiglia Mirabella izgleda kao savremena verzija cirkusa iz prošlosti, ali njeno pravo poreklo leži u uličnom pozorištu dvadesetog veka. Energija, žongliranje, mimika, akrobacija, ples, pozorište, muzika sastavni su deo ovog jedinstvenog događaja.

Predstava oduzima dah. To je sat vizuelne komedije, uličnog pozorišta i učešća, gde se virtuoznost i humanost spajaju u jedinstvenoj atmosferi. i ples koji pršti kao vrtlog radosti, praćen mnogim vratolomijama i osmehima dece, koji često prerastu u kolektivni smeh.

4. Radionica za decu

Radionica na kojoj zamišljamo stvorenja koja igraju. Uz pomoć kolaža, flomastera i nekoliko ringlica oživljavamo ih i pravimo njihove pokretne lutke od papira! Uzrast 8+

Pokrovitelji festivala

Medijska podrška

Prijatelji festivala

Partneri