novosti Novosti

24.08.2023

Danas počinje Gradić fest!

Ovogodišnji 23. Festival uličnih svirača – Gradić fest biće otvoren 24. avgusta od 19.30 h tradicionalnom povorkom koja svake godine kreće iz centra grada. „Svemirski traktor” i  DJ MKDSL predvodiće paradu od raskrsnice Bulevara Mihajla Pupina i ulice Žarka Zrenjanina do Gradića. Na glavnoj bini ispred Beogradske kapije DJ MKDSL uvešće publiku u koncert Bojane Vunturišević. Povorku će pratiti i performeri, plesači i dinamični Rusty Brass Band iz Italije.

Osim povorke, na punktovima prve festivalske večeri već od 19 časova nastupiće La Famiglia Mirabella, EL LOREN – Pipe Bucket Drummer i Michele Roscica.

Sve ljubitelje plesa, posebno tanga, tokom prve festivalske večeri na Trgu prote Mihaldzića čeka Petrovaradinski Caminito. Latinoameričku atmosferu kraj Dunava napraviće tango didžejka Anči, kao i njene kolege plesači. Nakon nje nastupiće Novosadski tango kvintet koji će izvesti dela Pijacole kompozitora koji je tango uveo u svet klasične muzike.

Tokom naredna dva dana, domaće i regionalne umetnike predvodiće makedonski Funk Shui, VOADO,  beogradski sastavi Dolores, ANDR i Retrospektiva, Oxajo i Filip Baloš.

Još mnoga imena vredna pažnje čine program ovogodišnjeg Gradić festa, a neka od njih su Flairdrum iz Nemačke, The Bad Week iz Novog Sada, Monohrom, Ivan Jegdić i mnogi drugi.

Osim muzičkog programa publika će u sklopu Gradić bioskopa u petak i subotu od 20 časova imati priliku da pogleda kratkometražne filmove iz selekcija sa Filmskog Fronta i dugometražne filmove “Oaza” i “Do Daske”.

Lokacije na kojima će se održati program ovogodišnjeg Gradić festa čine bina ispred Beogradske kapije,  Štrosmajerova, Beogradska ulica i Gradić bioskop, a dve nove lokacije održavanja su Trg Prote Mihaldžića i Krug.

Muzičkim autobusom do festivala

U okviru saradnje sa JGSP “Novi Sad” publika će imati priliku da besplatno dođe na festival gradskim autobusima koji će saobraćati posebno kreiranim trasama. U duhu festivala, publika u autobusima može da očekuje muzičke nastupe kao pripremu za ono što ih čeka kada dođu u Gradić!

Saobraćaj tokom tri festivalska dana i parkiranje

Zbog održavanja festivala biće određena privremena izmena režima saobraćaja. Za potrebe povorke, zabrana odvijanja saobraćaja na Bulevaru Mihajla Pupina, od ulice Žarka Zrenjanina do puta za tvrđavu, 24. avgusta u periodu od 18 do 21 čas.

Zabrana odvijanja saobraćaja u Petrovaradinu, od Trga vladike Nikolaja do puta za tvrđavu, u periodu od 23.8. 0d 16 časova do 27.8. do 16 časova.

Festival uličnih svirača – Gradić fest biće održan od 24. do 26. avgusta. Festival organizuje Umetnička asocijacija „Inbox“ iz Novog Sada uz pokroviteljstvo Grada Novog Sada, Ministarstva Kulture Republike Srbije i Uprave za privredu Grada Novog Sada.

Ovaj post je takodje dostupan na %s.

Pokrovitelji festivala

Medijska podrška

Prijatelji festivala

Partneri