novosti Novosti

30.08.2016

Biciklom na Festival

Članovi udruženja Novosadska biciklistička inicijativa, Cikloteka i Invictabike pridružiće se povorci građana tokom ceremonije svečanog otvaranja ovogodišnjeg Festivala uličnih svirača u četvrtak 1. septembra u 19.30 časova. Ovo udruženje i organizatori Festivala ujedno pozivaju Novosađane da i ostala dva dana trajanja manifestacije u Podgrađe dolaze biciklima, kako zbog negovanja zdravog životnog stila, tako i da bi se izbegle gužve u saobraćaju, jer će u popodnevnm i večernjim časovima ulice tog dela Petrovaradina biti zatvorene za saobraćaj.

Biciklisti Novog Sad će se, kao i građani, u četvrtak u 19 časova okupiti ne Trgu slobode, kako bi učestvovali u svečanoj povorci koja će se kretati Ulicom Modene i Bulevarom Mihajla Pupina, preko mosta „Varadinska duga“, do Beogradske kapije, gde će biti održana ceremonija svečanog otvaranja Festivala sa nastupom američkog sastava Moon Hooch. Povorku će predvoditi brazilski duo vizuelnih umetnika VJ Suave, takođe na biciklima, uz usputne interaktivne video-projekcije na okolnim fasadama. Za sve posetioce koji na Festival dođu biciklima obezbeđen je privremeni parking za dvotočkaše, desno od mosta na ulazu u Podgrađe.

Novosadska biciklistička inicijativa je neprofitna organizacija građana okupljenih oko potrebe da se regulišu razna pitanja i problemi vezani za vožnju dvotočkašima, kao što su obnova postojećih biciklističkih staza u gradu, izgradnja novih, opšta bezbednost u saobraćaju i druge srodne teme. Udruženje ujedno nastoji da promoviše zdrav način života i urbani biciklizam kao jedan od vidova energetske efikasnosti i održivog razvoja, u skladu sa potrebama života u gradu i takvim trendom u svetu.

Festival uličnih svirača organizuje Umetnička asocijacija „Inbox“ iz Novog Sada. Festival će biti održan od 1. do 3. septembra u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave.

Pokrovitelji festivala

Medijska podrška

Prijatelji festivala

Partneri