novosti Novosti

17.08.2017

AAaaa adrenalinski skok na Gradić festu

AAaaa festival i Gradić fest posetiocima ove godibe, pored kulture, umetnosti i dobre energije, pružaju i mali adrenalinski skok. Ljubitelji ekstremnih i tzv. zelenih sportova imaće svoje omiljeno mesto u Podgrađu, na Vojnom igralištu na ivici šumarka desno nakon Beogradske kapije, gde će AAaaa festival, kao partner u organizaciji Gradić festa, imati svoj punkt za neke od manje poznatih adrenalinskih disciplina – airsoft i planinski bord.

AAaaa festival je dobio ime po osećanju i uzviku koji se javlja učestvovanjem u većini ovih aktivnosti. Organizuje ga Udruženje građana „BiD“, kao  mlado neprofitno sportsko udruženje koje se zalaže za zdrav život, sport i rekreaciju. Fokus njihovih aktivnosti je pravljenje sportskih događaja, sa ciljem da se podigne nivo sportskog duha i te vrste događaja i uspostavi tradicija sportskih dešavanja u Novom Sadu. Iz tog razloga, uvidevši da nije bolje situacija ni sa sportovima koji bi mogli da se upražnjavaju na Fruškoj gori, pokrenuli su AAaaa festival sa ciljem promovisanja i približavanja zelenih sportova, zdravog načina života, boravka u prirodi i pružanja prilike zainteresovanima svih generacija da iskuse nešto novo, uz manje poznate veštine i dobru zabavu. Prvi AAaaa festival je održan ovog proleća na Stražilovu.

Posetioci Gradić festa imaće tako ne baš svakodnevnu priliku da osete čari dva adrenalinska sporta u naletu popularnosti. Airsoft je puška sa patronama nalik na pejntbol, koje ovog puta nemaju boju, a puca se u fiksiranu metu. Planinski bord ili ATB je specijalna vrsta daske za vožnju, prilagođena neravnim i ekstremnim planinskim terenima, koje uz određenu veštinu vožnje više nije tako teško savladati. AAaaa stejdž će u Podgrađu biti otvoren u subotu i nedelju od 20h.

Pokrovitelji festivala

Medijska podrška

Prijatelji festivala

Partneri