novosti Novosti

16.07.2021

5 akustičnih bendova vrednih slušanja na Gradić festu!

Ovogodišnji Festival uličnih svirača – Gradić fest biće održan od 3. do 5. septembra u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave. Akustične svirke od samog osnivanja festivala predstavljaju njegovu srž i čine prepoznatljivu i voljenu atmosferu, naročito u ambijentu prelepog Gradića. Iz programa smo izdvojili pet bendova, koji će svojim akustičnim izvedbama preneti lepotu ulične svirke.

1.  Banda Drvena

Grupa čiji zvuk počiva na ozvučenim akustičnim gitarama, violini, kontrabasu, tamburi, saksofonu i višeglasnom pevanju. Iz njihovog repertoara, uživaćemo u autorskim obradama  exYU, pop, rok, klasičnih evergrin i tamburaških hitova i sasvim originalnim pesmama koje trenutno dobijaju svoju studijsku formu.

2.  DrvoTruo

Akustični bend iz Kikinde koji sa sobom nosi iskustvo sviranja u raznim klubovima širom Srbije. Na njihovom standardnom repertoaru su probrane pesme uglavnom stranih izvođača obrađene u džez sving maniru sa prizvukom drugih stilova poput kantrija, pop roka itd.

3. The Kitnikez

Duo koji čine Dunja i Bogdan, drugari po muzičkom ukusu. Nude simpatičan repertoar pažljivo odabranih pesama, starih stvari, ali i novih hitova u svojoj akustičnoj izvedbi. Svi koji vole Bitlse, Stounse, Alanis Moriset, Dasti Springfild, Marvina Geja uživaće na njihovom nastupu.

4. The Bad Week

Sastav uličnih svirača, koji se okupio prošlog jula na ulicama Novog Sada. Iza sebe imaju nekoliko svirki u zatvorenom prostoru, pored redovnih uličnih nastupa. Obrađuju pesme u kantri bluz maniru pa se od njih može očekivati dosta stvari od Dilana, Koena i Džonija Keša. Uskoro objavljuju album prvenac.

5. Stefan i Akustični gadovi

Komični kantautorski bend sastavljen pretežno od glumaca, koji svoje svirke naziva „Karabeima“ jer sadrže scenski izraz. Narativni delovi između pesama, stalna interakcija sa publikom i koreografije daju svakoj svirci ovog benda i pozorišnu formu. Kroz isključivo autorski repertoar bave se svakodnevnim, zaboravljenim pitanjima, slučajnostima i problemima današnjice.

Pokrovitelji festivala

Medijska podrška

Prijatelji festivala

Partneri