novosti Novosti

06.08.2021

3 svirke koje ćemo slušati prve večeri Gradić festa!

21. Festival uličnih svirača – Gradić fest svojim trodnevnim programom predstavlja omaž neprolaznim umetničkim vrednostima jedne muzičke ere koja je nadživela zemlju u kojoj je nastala. Prvog dana Gradić festa pred publiku će izaći jugoslovenska i srpska džez i soul pevačica Beti Đorđević, Marta Hadžimanov i Vasil Hadžimanov bend, zatim VIS Limunada i Vojni orkestar Stanislav Binički sa dirigentom Živkovićem. Program otvaranja festivala, pored pomenutih izvođaća obogatiće još tri muzička akta:

ROCHER Jazz Bend

Sastavljen od pet vrhunskih akademskih muzičara, od kojih većina svira u Simfonijskom orkestru RTS-a. Repertoar benda čine popularne filmske kompozicije, kao i dela klasične muzike i tango i džez standardi. Očekuje se izvođenje numera za najnovijeg albuma „Relax“, kao i drugih kompozicija koje se nisu našle u sklopu albuma.

Swingsi

Trio koji okuplja istinske ljubitelje Đangovog, Grapelijevog i zvuka najranijeg bluza sa neizbežnim džez motivima. Koncept samog zvuka grupe, osmišljen je da sačuva i vrati u vreme koje je obeležio nastanak džipsi džez ere sa originalnom improvizacijom.

Nikola Albahari Salaćanin

Muzički školovan, vrsni solo pevač i dugogodišnji član horova, koji pored toga svira gitaru i usnu harmoniku. Osim nastupa u lokalima, od skoro svira i na beogradskim i zemunskim šetalištima. Repertoar mu je sačinjen od domaće i strane evergrin muzike, sevdalinki i dečijih pesama.

Ovaj post je takodje dostupan na %s.

Pokrovitelji festivala

Medijska podrška

Prijatelji festivala

Partneri