novosti Novosti

03.08.2023

3 benda koji prvi put nastupaju na Gradić festu!

Posetioci Festivala uličnih svirača svake godine budu u prilici da čuju određen broj muzičara/bendova koji prvi put sviraju na našem festivalu, te ni ova godina neće biti izuzetak. Ovogodišnje izdanje Gradić fest-a, održaće se od 24. do 26. avgusta u podgrađu Petrovaradinske tvrđave. Predstavaljamo vam tri benda u čijim nastupima ćemo po prvi put uživati na kaldrmi Gradića!

  1. Dolores

Dolores je ženski pop duo iz Beograda koji čine Ana Srećković i Marija Vukčević, filološkinje po struci, muzičarke iz strasti. Inspiraciju za svoju muziku Dolores pronalazi u novom talsu, u bendovima osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka, ali i u muzici savremenih alternativnih sastava iz zemalja bivše Jugoslavije. U svojim pesmama, Dolores se posvećuje temama svakodnevice, baveći se pretežno stvarnim problemima i osećajima zamišljenih likova.

Njihov prvi singl “Šta te radi” predstavlja elektro pop priču o traganju za odgovorima, o kajanju za propuštenim prilikama i neizvesnosti koju donosi nepoznato.

2. Funk Shui

FUNK SHUI je eklektični kolektiv sa sedištem u Severnoj Makedoniji, vođen nezasitnom radoznalošću da istraži nove puteve muzičkog izražavanja. Od svog prvog albuma „Aether“ 2012. godine, preko „R.E.M.“ iz 2015. i EP-a „Impuls“ iz 2018, bend se neprestano razvija, usavršava svoju viziju i zvuk. U 2023. godini, bend se fokusira na turneje i pružanje nezaboravnih živih nastupa. Već su obišli širok spektar zemalja uključujući Veliku Britaniju, Poljsku, Austriju, Nemačku, Holandiju i održali su nekoliko turneja na Balkanu. Sa svojim nepokolebljivim posvećenjem muzičkoj izvrsnosti i inovacijama, Funk Shui je bend koji će privlačiti pažnju u godinama koje dolaze.

3. Oxajo

Oxajo je novi pop-rok bend iz Beograda koji je okupio talentovane muzičare već dobro poznate sceni: Dukata Strajnića i Anu Janković iz benda Stray Dogg, Marka Ajkovića iz benda Artan Lili i Daria Vuksanovića iz benda Savana. Jedinstven spoj popa i rokenrola koji spaja različite žanrove donosi publici nov i autentičan zvuk.

Bend se publici predstavio singlom “Put”, živahnom pesmom koja se ističe jakom bas linijom i dinamičnim gitarama i njime, kako kažu, dao najbolji uvid u već pomenuti zvuk koji spaja energičnost rokenrola sa emotivnim elementima popa, ali i sve ono što ćemo tek čuti od ovog benda.

Više o ovim izvođačima možete pročitati u sekciji Program!

Ovaj post je takodje dostupan na %s.

Pokrovitelji festivala

Medijska podrška

Prijatelji festivala

Partneri