novosti Novosti

01.07.2021

21. Festival uličnih svirača – Gradić fest: Odabrani izvođači sa konkursa!

Festival uličnih svirača – Gradić fest i ove godine biće održan u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave od 26. do 28. avgusta. Umetnici različitih profila, muzičari, akrobate, performeri nastupiće na brojnim punktovima 21. izdanja festivala.

Svake godine okosnicu programa čine uglavnom mladi, umetnici i muzički sastavi iz zemlje i okruženja. Ove godine lokalna, novosadska scena imaće predstavnike različitih žanrova i stilova. Od performansa sa vatrom sastava Ludifiko do klasilčnih uličnih izvođača poput benda The Bad Week koji već godinu dana sviraju na ulicama Novog Sada.

Na ulicama Gradića nastupiće i bend Klo Klo, Ansambl Opus, Darko i Minimoji, The Kitnikez, zatim Stefan i Akustični Gadovi kantautorski bend sastavljen pretežno od glumaca, Vanja Ilić i Creative movement, Inspire Concept Dance studio iz Novog Sada. PJ Duo iz Novog Sada bavi se baskingom od osnivanja, a ove godine zasviraće na 21. Festivalu uličnih svirača.

Za žurku u Gradiću biće zaduženi Filip Grujić i Beton i Šljokice iz Novog Sada, a Kreativni pogon i Street dance show by PSB & Groove napraviće ulični performans u Beogradskoj ulici.

Beogradski izvođači i ove godine čine značajni deo programa, pa će tako na uličnim punktovima festivala nastupiti singer – songwriter projekat Tankman iza kojeg stoji Goran Štrbo, a čija muzika varira između amerikane, tragova pank roka i alternative. Iz Beograda nam dolaze i ROCHER JAZZ BEND, Swingsi, Nikola Albahari Salaćanin i VanGoga dvojac.

Melanholično-banatski jazz swing donosi nam Drvo Truo koji dolazi iz Kikinde, dok će Nikola Radonjić na festivalu izvoditi pesme koje najčešće piše u noćnoj smeni u hotelu u Subotici. Dodatak ovogodišnjem programu biće i Banda Drvena, Nadatheatar, Faust, Zamalo Vidre i o.k.o.t. i Mitar Zorić.

Pojačanje nam dolazi i iz Italije, žongler i klovn Excentrico Barrilete koji je do sada nastupio u više od 20 zemalja širom sveta stiže krajem leta u Gradić!

Za izbor učesnika koji su se prijavili na konkurs 21. Festivala uličnih svirača – Gradić fest, bio je zadužen umetnički žiri u sastavu: selektorka domaćeg programa Jana Katić Čolević, multimedijalni umetnik i programski urednik Festivala uličnih svirača Aleksandar Carić i osnivač festivala Borislav Beljanski.

Osim regionalnih i domaćih izvođača koji su odabrani putem konkursa, na festivalu će još nastupiti i regionalni i domaći umetnici po pozivu koji će biti naknadno objavljeni. Svi programi će i ovog puta biti potpuno besplatni za posetioce.

Festival uličnih svirača – Gradić fest 2021. organizuje Umetnička asocijacija “Inbox” iz Novog Sada, uz pokroviteljstvo Grada Novog Sada i Ministarstva kulture Republike Srbije.

Ovaj post je takodje dostupan na %s.

Pokrovitelji festivala

Medijska podrška

Prijatelji festivala

Partneri