novosti Novosti

29.07.2022

Pozorišne predstave na ovogodišnjem Gradić festu!

Značajan i obavezan deo Festivala uličnih svirača godinama unazad čine pozorišne predstave. Tradicija se nastavlja i na ovogodišnjem Gradić festu, te će publika imati priliku da uživa u izvedbama predstava „Amanet“ i Zajedno“.

Predstava „Zajedno“ (Osijek)

Predstava „Zajedno“ istraživački je autorski projekt Nikoline Odobašić i Marijana Josipovića, dvoje mladih glumaca iz Osijeka. Bavi se pitanjima tolerancije, prijateljstva i naposletku, ljubavi.

„Zajedno“ započinje kao ulični žonglerski solo perfomans, koji prerasta u neočekivani susret dvoje naizgled različitih karaktera. Sukob dva lika koji se naizgled nađu u pogrešno vreme na pogrešnom mestu na kraju se otkrije kao iluzija, a da je čitavo vreme pričana priča o susretu dvoje ljudi u pravo vreme na pravom mestu. Otpetljavanje priče otkriva gde se događaju simpatije unutar niza situacija u koje upadnu.

Tema predstave su prepreke početnih predrasuda u pristupu ljudima, kako ih nadvladati i zašto je lepše stvari ipak raditi zajedno.

Predstava „Amanet“

Predstava “Amanet” je deo međunarodnog projekta European Youth Engagement Network 2.0. Tema predstave je ekologija, posmatrana kroz kapitalizam, konzumerizam, industriju i komformizam. Svi smo zaslužni – krivi za stanje u kojoj se planeta nalazi i pitanje je koliko je još vremena ostalo do momenta kad nećemo moći nazad.

Čega smo spremni da se odreknemo da bismo zaustavili ovu katastrofu?

Pokrovitelji festivala

Medijska podrška

Prijatelji festivala

Partneri