FunktastiCoalition Group

FunktastiCoalition Group

FunktastiCoalition Group je Funk/Jazz instrumentalni sastav koji izvodi autorske kompozicije u  originalnim aranžmanima. Sastav je 2012. godine okupio Nemanja Zlatarev, muzičar i trombonista Big  Band-a Radio Televizije Srbije kao i Beogradskog Diksilend Orkestra. Grupu čine pretežno mlađe generacije muzičara celokupne srpske jazz scene, otuda i sam naziv „koalicija“.

Najveći uticaji na muziku ovog sastava jeste stil bendova i izvodjača ‘70tih i ‘80tih godina kao što su “Jazz  Crusaders”, “JB Horns”, Fred Wesley”, “Roy Ayers”, “Freddie Hubbard”, “Wayne Henderson” i “Joe  Sample”. Pored tradicionalnih nota i stilova kojem se u osnovi teži, muziku ove grupe čine i savremeni momenti koji pretežno prate i samo današnje izvođaštvo. Bend funkcioniše pod parolom da vokal nije  neophodan za potpuni muzički užitak, a audio izdanja “For The First Time” i “Superimposed” to i  dokazuju.

Poslednji album “Superimposed” u izdanje izdavačke kuće “Lampshade” je takođe nastao kao posledica  i uticaja stila funk/jazz muzike ’70 i ‘80tih ali sa delimično ili potpuno proširenim konceptom koji se  najviše ogleda u numerama “Roundabout”, “Zig Zag”i “Superimposed”.

Posebna čast i zadovoljstvo jeste numera “Adriatica” Duška Gojkovića koja je aranžmanski prolagođena, sa idejom da se prilagodi stilski celokupnom albumu, ali da obavezno zadrzi, koncept, formu, svoj duh i  izražajnost koju je naš veliki umetnik i sam doneo.